Over FirmaWold

FirmaWold vof (voorheen Moes & Griet vof), is exclusief distributeur van de inmiddels behoorlijk uitgegroeide lijn UASHMAMA® producten. Een productlijn met allerlei soorten zakken, tassen en accessoires, gemaakt van papier dat lijkt op leer en wasbaar is al stof. Vanuit Italie, Toscane,  ‘Met liefde ambachtelijk bedacht en gemaakt.’

Al vele jaren ligt er een grote passie bij inrichten en stylen. Wij woonden in een monumentaal pand dat wij volledig in de oude stijl hebben hersteld. Steeds weer aanpassen en mooie sferen bij elkaar zoeken. Mijn dochter Annelot en ik bleken dan ook een grote gedeelde passie voor interieur en styling te hebben. Beiden visueel ingesteld met een sterk gevoel voor wat wij mooi vinden. Tijdens vakanties was de inrichting van een restaurant bepalend of wij er gingen eten.

Terwijl Annelot evenementenorganisatie studeerde en ik nog bij de omroep werkte, werd veel van onze beschikbare tijd besteed aan interieuradviezen voor familie, vrienden en bekenden. Dat was toen al geweldig om te doen. Wij gingen op bezoek bij vrienden in het Italiaanse Lucca (Toscane) om hen te helpen bij het inrichten van hun huis. Al zittend op een terras in het oude centrum van dat stadje, de historische arena, viel ons oog op een bijzonder winkeltje. Daar zagen wij voor het eerst de producten van UASHMAMA®. Stijlvolle producten gemaakt van wasbaar papier. De vertaling van onze passie: een blijvende unieke beleving die wij nu konden delen met iedereen om ons heen.

Wij wilden niets liever dan samen een bedrijf starten waarbij wij mensen blij konden maken met de producten van UASHMAMA® en ons styling advies. In april 2012 werd onze droom dan ook werkelijkheid met de start van Moes & Griet, waarbij wij exclusief distributeur van UASHMAMA® in de Benelux werden.De jaren daarna zijn er veel uitbreidingen geweest zoals nieuwe sites, eigen merken, pop-up winkels. Prachtige jaren met evenzoveel ervaringen.

Maar zoals dat gaat, ook aan mooie dingen komt wel eens een eind en afgelopen jaar hebben we toch het besluit genomen om ieder onze eigen weg te gaan en niet langer als Moes & Griet verder te gaan. Per 1 juli 2020 hebben we de site en het merk Moes & Griet verkocht aan Nuria Design. Zij zullen zeker doorgaan met evenveel passie als wij de afgelopen jaren hebben gedaan. Annelot gaat verder met A Lot Events waarin zij haar passie voor creatieve productie en styling van evenementen nog veel meer kan volgen.

FirmaWold gaat verder met de basis waarmee het allemaal begon en dat is de groothandel en de site www.uashmama.nl voor consumenten. Sinds de start hebben wij ruim 200 verkooppunten en hopen deze de komende jaren verder uit te breiden. Verder zal FirmaWold ook nog steeds optreden als styling- en adviesbureau voor het inrichten van huizen en (thema)projecten.

Lieve groet,

Marion Wold